начало

 

 

Оборудване

.

 

Необходими аксесоари при риболов с муха и шнур
Мухарски елек
Мухарският елек е незаменим елемент от екипировката на всеки мухар.Изключително е удобен за пренасяне на необходимите пособия и такъми по време на самия излет. Водещите фирми произвеждат елеците си от бързосъхнещи олекотени   материи с екологични качества и ергономичен дизайн.
Характерно за елеците са   могото удобни джобове с надеждно закопчаване , халките за захващане на ножици, щипци и ролки с влакно, както и големия заден джоб на гърба за яке или шише с вода. .Всички имат парче мъхава материя за закачане и сушене на мухите.
Рибарски ботуши и гащеризон

Ботушите и гащеризона са други  важни елементи от екипировката на всеки мухар.Те предпазват от нараняване и простуда при нагазването във водата.Произвеждат се от леки pvc материи в широка гама от модели и цветове .За предпочитане са неопреновите тъкани, кооито са относително температурно резистентни. Като най-физиологични се приемат гащеризоните от съвременни дишащи материи не запарващи тялото.

Мухарски кеп


Необходим е за изваждане на трофейни риби.Изработени са от леки материали като при избор се предпочитат тези с мека мрежа ,която не наранява хванатата риба.
Кутии за мухи
Слънчеви очила
Слънчевите очила са задължителни при мухарския риболов. За предпочитане са поляризираните стъкла с пълна UV защита. Освен,че предпазват очите от неприятните отблясъци на водната повърхност, не по-маловажно е и физическата защита на очите от механични травми при замятането на изкуствената муха.
ролков клипс , резачки  за  влакнот , щипки , смазка за мухи